webdesign

EEN SCHRIJFCURSUS
Schrijven is een ambacht, waarvan de vaardigheden aan te leren zijn door oefening. Mijn begeleiding helpt je om jezelf helderder, boeiender of poëtischer in tekst te uiten. Daarmee krijg je meer gemak en plezier in het schrijven.
Schrijven doe je meestal alleen, maar het werken in groepsverband heeft meerwaarde:
- Inspirerende opdrachten stimuleren je om iets anders te doen dan je gewend bent.
- Je hebt contact met andere schrijvers en lezers.
- Je leert feedback geven aan anderen maar daarmee ook aan jezelf.
- Je ontvangt suggesties ter verbetering van je tekst.
- Je ontdekt hoeveel mogelijkheden er zijn om een opdracht uit te voeren, omdat iedereen het op een totaal andere manier doet.

CURSUSAANBOD 2024

KORTE VERHALEN SCHRIJVEN - start februari 2024 - bijna vol!

Schrijf je graag en wil je meer weten over het schrijven van een kort verhaal? Dan is dit de cursus voor jou.
Tijdens zeven praktische lessen komen verschillende aspecten van het verhaal zoals opbouw, perspectief, plot en stijl aan bod.
Elke week bespreken we de opdracht die je thuis gemaakt hebt, met als doel een beter en boeiender verhaal.
Interesse? Mail naar marijke.foncke@antenna.nl

Voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. De Gelrepas is geldig.
Lestijd woensdagavond 19.30-21.30 uur.
Startdatum: FEBRUARI 2024.
7 wekelijkse lessen, prijs € 170,00.
Locatie: Rozet Arnhem

ZOMERWORKSHOP REISVERHALEN

Een middag vol vakantie-voor of -napret! Ben je ver weggeweest of in de buurt gebleven? Je hebt altijd genoeg te vertellen. Misschien bewaar je stapels aantekeningen en foto’s om daar ooit een mooi verhaal van te maken. Of wil je over jouw reizen schrijven vanuit je geheugen.Maar hoe doe je dat? Wat maakt jouw reisverhaal ook voor anderen boeiend? Deze praktische workshop helpt je daarbij!
Leer door middel van korte, inspirerende oefeningen om jouw ervaringen levendig en beeldend op te schrijven. We verdiepen ons in de opbouw van een goed reisverhaal en bekijken samen de teksten die je ter plekke maakt.

Datum nog niet bekend (een zaterdagmiddag in augustus), houd deze website in de gaten of stuur een mail, dan houd ik je op de hoogte!

 

COLUMNS SCHRIJVEN

Start in najaar 2024. Interesse? Stuur een mailtje naar: marijke.foncke@antenna.nl, dan houd ik je op de hoogte.

Kort en krachtig! Geef je mening over wat er om je heen gebeurt.
De cursus biedt praktische opdrachten om verschillende invalshoeken te oefenen en een publiek om je columns mee te bespreken.
In 7 lessen leer je door middel van korte, snelle oefeningen meer over elementen als waarneming, opbouw en stijl en verken je de methodes van verschillende columnisten.

Voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. De Gelrepas is geldig.
Prijs € 170,00 voor 7 lessen.
Lestijd woensdagavond 19.30-21.30 uur.
Start: datum volgt.
Locatie: Rozet Arnhem


De Schrijfcoach

De schrijfcoach biedt individuele begeleiding voor korte of langere tijd.
Ben je vastgelopen in je verhaal; wil je weten of je op de goede weg bent met je gedichten? Heb je hulp nodig bij het maken van een tekst voor je website of blog? Moet jouw publicatie geredigeerd worden? Ik help je verder met goede tips en eventueel gerichte opdrachten.
Alle genres zijn mogelijk.
Hoe werkt het? Je maakt rechtstreeks afspraken over vorm en omvang van het coachtraject: wil je feedback via mail, telefoon of in een live gesprek? Je stuurt daarna enkele pagina’s via de mail en die bespreken we dan op de door jou gekozen manier.
Wat kost het? Per uur dat ik aan jouw teksten werk betaal je 30 euro. De GelrePas is geldig.
Start: op afspraak
Locatie: op afspraak

 

Workshops

Workshops van één of meer bijeenkomsten, in elk gewenst genre, kan ik aanbieden voor kleine of grote groepen. In de loop der jaren heb ik bijvoorbeeld schrijfworkshops verzorgd voor de provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, KBO Gelderland, RIBW, maar ook op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en op scholen in het basisonderwijs. Ik gaf onder meer workshops aan wetenschappers die toegankelijk over hun onderzoek wilden schrijven en personeelsverenigingen die een creatieve activiteit zochten. Daarnaast geef ik workshops op maat, bijvoorbeeld aan bewoners van zorginstellingen en aan mantelzorgers.